Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saya Sayang Kamu

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Followers

Thursday, February 25, 2010

~~Jom Pi Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara..

Hi to all bloggerz....

Esok kitaorang dah nak berangkat ke Kedah...

Untuk pengetahuan kawan-kawan semua, Pusat Sains Negara sudah mempunyai cawangan di wilayah utara...



Ni gambar Pusat Sains Negara Kuala Lumpur...Yang ni terletak dekat Bukit Kiara Kuala Lumpur.....=)

Pada 1 Mac 2010 ni,bersamaan dengan hari Isnin, satu majlis perasmian akan diadakan yang akan dirasmikan oleh Menteri Sains Teknologi dan Inovasi, iaitu Y.B Datuk Dr Maximus Johnity Ongkili....

Penubuhan Pusat Sains Negara Wilayah Utara ini adalah sebagai salah satu langkah mempertingkatkan minat sains dan teknologi serta mencetus minta inovasi dalam kalangan masyarakat khasnya bagi masyarakat di kawasan wilayah utara ( Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak )...

Nah, cuba lihat gambar-gambar di bawah......



Ni adalah galeri yang terdapat di dalam Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara atau nama singkatan nyeee PSNCWU...hehe...



Ni plak suasana dalam Kids Pavillion...selalunya, kalau program untuk kanak-kanak 4-6 tahun, kita akan jalankan kat situ la...best tau sebab memang betul2 atas pokok dan happening sangat..=)



Dua gambar ni pulak adalah bahan pameran yang terdapat kat PSNCWU...pernah tak kawan-kawan tunggang basikal atas kabel yang tinggi? Kalau kawan-kawan nak rasai pengalaman tu sendiri, jom pi PSNCWU tau...




Yang ni part menarik....beribu-ribu paku atas papan tu...bila kawan-kawan tekankan tangan atas paku2 ni, bentuk tangan akan nampak dengan jelas...Wah...!!

Apa tunggu lagi...

PAKAT-PAKAT MAI NA.....

Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara
Lot 978, Jalan Gunung Kriang,
Mukim Gunung Kriang,
06570 Alor Setar,
Kedah Darul Aman

No Tel: 04-7353373
Faks: 04-7353386
Website: www.psn.gov.my

6 comments:

  1. tak jatuh..sebab pemberat tu lebih dari 100kg..bila berat atas basikal lebih rendah dari pemberat, so tak jatuh..=)

    ReplyDelete
  2. Salam,

    Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...
    terima kasih kunjungi blog zool..
    dan follow sekali..
    zool dah follow blog ni...mmm

    kimi memang suka pergi kat pusat2 sains ke?

    ReplyDelete
  4. rahimi: saya kerja kat PSN Bukit Kiara, KL..yang PSNCWU tu cawangan...hehe

    ReplyDelete

Thanks for comment =)